Om oss

LäS KM och Stockholms studentliv

“Det finns inget studentliv i Stockholm” är ett påstående som vi ofta får höra. Det är inte sant, men i Stockholm (och speciellt vid SU) är studentlivet och studentikosa inslag inte lika synligt som i studentstäder som Lund och Uppsala. Det är inte heller lika öppet och tillgängligt för alla. Medlemmar i fakultetsföreningar är välkomna på fakultetsföreningarnas pubar, men diverse tillställningar av mer studentikos karaktär, så som sittningar, är ofta knutna till slutna sällskap som man bara får tillgång till som mästerist/marskalk. För dig som lärarstudent är det vi i LäS KM som är nyckeln till Stockholms studentliv och traditioner. Hos oss finner du även vänner för livet. Som medlem i LäS får du tillgång till det som inte är öppet för andra.

Vi är en politiskt obunden ideell förening som drivs av en styrelse på 7 personer där Klubbmästaren är ordförande och Vice Klubbmästaren är vice ordförande. Dessa två utgör klubbmästarparet.

 

Vår historia

Lärarstudenternas Klubbmästeri bildades på Lärarhögskolan 1993 och hade sin klubblokal i Q-huset på Konradsberg. I och med ihopslagningen med Stockholms Universitet hamnade LäS KM under Stockholms Universitets Studentkår och drev tillsammans med kåren tisdagspubarna i K-huset på Konradsberg. Sedan campus Konradsberg inte längre är en del av universitetet blev det naturligt för LäS KM att flytta till campus Frescati. Vi håller nu till i ett mysigt gammalt tegelhus kallat Café Bojan som vi delar tillsammans med Samhällsvetenskapliga Föreningen vid Stockholms universitet. Tisdagspubarna lever såklart kvar och varje tisdag kan man besöka en LäS-pub på Bojan från klockan 17.

 

Smurfen är vår maskot Därför är det vanligt att se LäSare bära smurfar på olika sätt tex som gosedjur eller på diverse ovve-märken. Smurfen förekommer också frekvent på våra drinkmärken.